Čokoladni tartufi:
200 g jedilne čokoade, drobno nasekljane
2/3 skodelice smetae za stepanje
1 žlica medu
2 žlici masla, na sobni temperaturi
2-3 žlice nesladkanega kakava v prahu
1. Manjši pekač (20x20 cm) obložimo s papirjem za peko.2. Zavremo smetano za stepanje in med.
3. Najprej v čokolado vlijemo 1/3 mešanice in dobro premešamo, nato dodamo preostalo.
4. Dodamo maslo in premešamo.
5. Dobljeni 'ganaš' vlijemo v pekač, pokrijemo s plastičnim ovojem (jaz sem pokrila direktno po površini ganaša) in pustimo na sobni temperaturi 3 ure (meni se je mudilo v službo, zato sem po 2 urah in pol pekač dala v skrinjo za 10 minut).
6. S pomočjo zajemalke za sladoled in majhne žličke oblikujemo kroglice in jih povaljamo v kakavu.
Kroglice ne bodo čvrste kot testo, zato se boste malo popackali, ampak čim bodo prišle v stik s kakavom, jih bo možno brez težav oblikovati☺
Ni komentarjev:
Objavite komentar