perutničke (2,19€/550g v Lidlu)
1 skodelica večnamenske moke
česen v prahu
poper
sol
3/4 skodelice masla
'Hot sauce':
5 žlic kečapa (-.99€ za 500 ml)
3 žlice BBQ omake (-.99€ za 300 ml)
tabasco ali katerakoli pekoča zadeva
poper
![]() |
2. Povaljamo jih v mešanici moke, česnu, popru in soli.
3. Nato jih položimo na pekač s papirjem za peko in jih damo v hladilnik.
4. Medtem pripravimo 'hot sauce', ki mu dodamo stopljeno maslo, in vse skupaj zmešamo z metlico.
5. Perutničke vzamemo iz hladilnika in vsako posebej premažemo (a ne preveč, sicer se ne bodo zapekle) s pripravljeno 'hot sauce' z maslom.
6. V prej ogreti pečici na 200°C jih pečemo približno 40 minut (po 20 minutah jih vzamemo iz pečice in obrnemo).
Zelena solata z bogato domačo polivko:
nekaj listov sveže bazilike
5-6 na soncu posušenih paradižnikov
1-2 žlici kečapa
2 žlici olivnega olja
1 žlica balzamičnega kisa
sol
zelena solata
nekaj listov sveže bazilike
5-6 na soncu posušenih paradižnikov
1-2 žlici kečapa
2 žlici olivnega olja
1 žlica balzamičnega kisa
sol
zelena solata
Vse sestavine, razen zadnje seveda, gredo v sekljalnik in potem na solato. Olje, kis in sol lahko prilagajate svojemu okusu. Zakaj bi solate morale biti dolgočasne?
Ni komentarjev:
Objavite komentar