četrtek, 7. avgust 2014

Kosilo 2: Hude pečene perutničke in zelena solata z bogato domačo polivko

Danes sem pripravljala perutničke in to drugič v življenju. Prvič so bile sicer okusne, ampak ne tisto, kar sem si želela. Tokrat so dosegle vsa moja pričakovanja in še več. Ne bom zavlačevala, tukaj je recept, ki je, mimogrede, simpl ko pasulj!


Hude pečene perutničke:
 perutničke (2,19€/550g v Lidlu)
1 skodelica večnamenske moke
česen v prahu
poper
sol
3/4 skodelice masla
'Hot sauce':
5 žlic kečapa (-.99€ za 500 ml)
3 žlice BBQ omake (-.99€ za 300 ml)
tabasco ali katerakoli pekoča zadeva
poper
1. Umijemo in obrišemo perutničke, ter jih na sredini malo prerežemo z nožem, da se bolj zravnajo.
2. Povaljamo jih v mešanici moke, česnu, popru in soli.
3. Nato jih položimo na pekač s papirjem za peko in jih damo v hladilnik.
4. Medtem pripravimo 'hot sauce', ki mu dodamo stopljeno maslo, in vse skupaj zmešamo z metlico.
5. Perutničke vzamemo iz hladilnika in vsako posebej premažemo (a ne preveč, sicer se ne bodo zapekle) s pripravljeno 'hot sauce' z maslom.
6. V prej ogreti pečici na 200°C jih pečemo približno 40 minut (po 20 minutah jih vzamemo iz pečice in obrnemo).

Zelena solata z bogato domačo polivko:
nekaj listov sveže bazilike
5-6 na soncu posušenih paradižnikov
1-2 žlici kečapa
2 žlici olivnega olja
1 žlica balzamičnega kisa
sol
zelena solata
Vse sestavine, razen zadnje seveda, gredo v sekljalnik in potem na solato. Olje, kis in sol lahko prilagajate svojemu okusu. Zakaj bi solate morale biti dolgočasne?

Ni komentarjev:

Objavite komentar