petek, 15. avgust 2014

Éclaires

... ali podolgovate princeske oblite s čokolado. Éclaire je francoska beseda, ki pomeni "flash of lightning", ker se pecivo tako hitro pojé ☺

Éclaires:
1 skodelica vode
1/2 skodelice masla, narezanega na kocke
1/4 žličke soli
1 skodelice moke
4 jajca
Nadev:
2 skodelici hladnega mleka
4 vrečkice vanilijevega pudinga
1 skodelica smetane za stepanje
1/4 skodelice sladkorja v prahu
1 žlička vanilijeve esence
Preliv:
60 g jedilne čokolade
2 žlici masla
1 skodelica sladkorja v prahu
2-3 žlice vroče vode

1. Zavremo vodo, maslo in sol.
2. Dodamo vso moko naenkrat in premešamo, da dobimo kroglo testa.
3. Odstranimo z ognja in dodajamo eno po eno jajce.
4. S pomočjo dresirne vrečke oblikujemo palčke (10x2 cm) na pekač obložen s papirjem za peko.
5. V prej ogreti pečici na 200°C položimo pekač in pečemo najprej 10 minut. Potem temperaturo pečice zmanjšamo na 160°C in pečemo še približno 20 minut.
6. Medtem pripravimo nadev tako, da zmešamo mleko in puding ter damo na ogenj. Neprestano mešamo, da ne nastanejo grudice. Če grudice vseeno nastanejo, jih odcedimo stran.
7. V drugi skledi stepemo smetano, ki ji nato dodamo sladkor v prahu in vanilijevo esenco.
8. Smetano dodamo pudingu.
9. Ohlajene éclaire prerežemo na pol in jih prav tako s pomočjo dresirne vrečke napolnimo z nadevom. (Lahko bi jih tudi napolnili kot krofe, ampak v originalnem receptu za francoske éclaire jih prepolovimo).
10. Stopimo čokolado in maslo ter dodamo sladkor v prahu in vodo.
11. Rahlo shladimo in premažemo éclaire.

Ni komentarjev:

Objavite komentar