nedelja, 17. avgust 2014

Strawberry meringue (jagodni vetrci)

Stari slovenski pregovor pravi: Metal pa ne bomo! In jaz se tega pridno držim. Po 7 rumenjakih, ki sem jih porabila za napoleonove rezine, mi je ostalo 7 beljakov. Na pamet mi niso padli nič drugega kot španski vetrci, beljakovi poljubčki, penice, meringue ... In sicer sem razmišljala, da bi naredila limonine, ker sem videla, da imamo v košarici s sadjem le-teh veliko, ampak sem se na koncu spomnila, da imam v omarici jagodno esenco, ki se že kar nekaj mesecev dolgočasi. Recept je čisto preprost, hecno mi ga je sploh pisat, ampak mogoče pa komu prav pride☺
Strawberry meringue/Jagodni vetrci
4 beljaki
skodelica sladkorja v prahu
žlička esence (poljubno☺)

1.Najprej stepemo beljake in dodamo sladkor v prahu. Kdaj so dovolj stepeni izvemo tako, da previdno obrnemo posodo. Če beljaki ne padejo na tla, nam je uspelo
 2. Potem beljake krvavo umorimo z žličko esence☺
3. Zmešamo z lopatko ...
 4. ... iiin s pomočjo dresirne vrečke oblikujemo naše poljubčke, ki jih nato zalučamo v na 100°C segreto pečico ter jih pečemo 45 minut. Ko 45 minut preteče, ugasnemo pečico, rahlo odpremo vratca in pustimo vetrce tako sušiti še 10 minut.


Ni komentarjev:

Objavite komentar